vrijdag 31 augustus 2012

Hiep hiep hoera, Zoë 6 jaar. We hebben met z'n allen flink gezongen en we zijn verwend met een heerlijke gezonde traktatie. Iedereen zat te smullen van de kaas, worst en druiven.






woensdag 22 augustus 2012

Vandaag hadden we weer zo'n leuke rekenles. Het ging over verhoudingen. We hadden een heel klein truitje gevonden, maar van wie was deze nu eigenlijk? Chekina was er een beetje te groot voor....




Zo waren er meer kledingstukken die op zoek waren naar de juiste eigenaar. Dit was even passen en meten.

woensdag 15 augustus 2012

In groep 3 gaan de kinderen ook rekenen. We zijn nu begonnen met het verkennen van de getalrij tot de 10. Daarnaast leren de kinderen hoe je de cijfers moet schrijven. Vandaag zijn we schoenen gaan sorteren en we hebben samen ontdekt waarop je dan kunt letten (kleur, vorm, maat, veters, klittenband etc...)
Het stonk wel even in de klas met al die blote voetjes...


Deze week zijn we gestart met:

kern 1: ik - maan - roos - vis

Aan de hand van deze woorden leert uw kind de letters. Deze letters spreekt uw kind uit met hun klank, dus niet met de alfabetnaam van de letters. Uw kind zegt dus mmmmm en rrrrr in plaats van 'em' en 'er'. Het is heel belangrijk dat u dat ook doet! 


donderdag 9 augustus 2012

Dag lieve kinderen van groep 3,

Nog een paar dagen genieten van de vakantie en dan gaan jullie beginnen in groep 3. Wij hebben er een heleboel zin en jullie hopelijk ook!

http://www.animaatjes.nl/disney-plaatjes/disney-plaatjes/madagascar/Madagascar_Gloria-L.jpg