donderdag 27 september 2012

 Aniek is bezig met het schrijven van de cijfers 1 t/m 20. In de klas zijn we aan het oefenen met het tellen tot 20. Kern 2 ronden we deze week af en we gaan aan de slag met kern 3.




Kern 3: doos-poes-koek-ijs

In deze kern leert uw kind:

Letters: d - oe - k - ij - z
Woorden: doos, poes, koek, ijs, zeep
Herhaling van de letters van kern 1 en 2
Deze nieuwe woorden en letters worden aangeboden aan de hand van een verhaal uit een reuzenboek. In dit verhaal vinden kinderen in een wensdoos telkens een nieuwe verrassing. Het thema van deze kern is ‘Wat zit erin?’ 

donderdag 20 september 2012

De kinderen hebben hard gewerkt aan de tekeningen voor de maandmap. Iedereen heeft zichzelf getekend. Wil je meer zien wat er in de klas wordt gedaan, kijk dan regelmatig bij de foto's.

vrijdag 7 september 2012

Kern 2: teen - een - neus - buik - oog

De letters t – ee - n – b – oo komen daarbij met behulp van de woorden: teen, een, neus, buik, oog. Deze woorden passen bij het thema: ‘Mijn lijf’. Uw kind krijgt deze woorden aangeboden met behulp van een verhaal dat verteld wordt aan de hand van een reuzenboek. In dat verhaal moeten twee kinderen naar zwemles, maar door een ongelukje komen ze daar niet terecht.
 
 Hakken en plakken

Naast het uitbreiden van de letterkennis, werkt uw kind ook aan de vaardigheden die nodig zijn om te kunnen lezen: woorden in stukjes hakken (letters of klanken) en die stukjes weer aan elkaar plakken tot een woord. Met behulp van de tot nu toe geleerde letters kunnen ook andere woorden worden gemaakt dan bovenstaande woorden, bijvoorbeeld: vaar, kaas, pit, raam, boos. Dat is een ontdekkingsreis met steeds meer ontdekkingen en uitdagingen.

 

Waardering

Wat is er voor uw kind leuker dan thuis te laten zien wat het allemaal al kan? Het is belangrijk dat uw kind zelfvertrouwen krijgt bij het lezen. Spreek daarom altijd uw waardering uit over de leespogingen en de schrijfsels van uw kind, ook al gaat er nog wel eens iets mis.
Oefenen:
Ook kunt u  oefenen met het  lezen van woordjes. Klik op onderstaande links.


veiligvlot_kern_2.pdf

Om te oefenen met de woordjes kan je online memorie spelen!
http://www.memoryspelen.nl/index.php?show=3973
 

Veel plezier!